- 4 Aralık 2019
- 0 Beğenme
- 0 / 5
- Koleksiyon: Blending 101
- Zorluk: Kolay
-
Görüntüleme449
Besinle dolu taze tam tahıl ve bakliyatı öğütün ve sağlıklı tam tahıl unları elde edin. Taze çekilmiş kahveden pirinç ununa, Blendtec blenderiniz hep yanınızda!
Taze öğütülmüş unun raf ömrünü uzatmak için buzlukta, hava geçirmeyen bir kapta saklayın ve kullanacağınız zaman çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.
Not: Haznenizde tahıl öğütmek, çiziklere ve renk değişikliklerine neden olabilir ama bunlar hazne performansını etkilemeyecektir.
Farklı tahılları öğütürken aşağıdaki tablolardan yararlanabilirsiniz.
Tahıl Öğütme
Tahıl Türü | Horoz İbiği | Uzun Taneli Beyaz Pirinç | Uzun Taneli Kahverengi Pirinç |
Tam Tahıl (FourSide Hazne) | 2 su bardağı | 2 su bardağı | 2 su bardağı |
Tam Tahıl (WildSide+ Hazne) | 3 su bardağı | 3 su bardağı | 3 su bardağı |
Döngü Hızı | 9 ya da Yüksek | 7 ya da Orta ila Orta-Yüksek | 9 ya da Yüksek |
Öğütme Süresi | 50 saniye | 50 saniye | 50 saniye |
Çıkan Un (FourSide Hazne) | 2 su bardağı | 2 ½ su bardağı | 2 ½ su bardağı |
Çıkan Un (WildSide+ Hazne) | 4 1/8 su bardağı | 3 su bardağı | 3 ¾ su bardağı |
Tahıl Türü | Kara Buğday | Kuru Nohut | Kuru Bakla |
Tam Tahıl (FourSide Hazne) | 2 su bardağı | 2 su bardağı | 2 su bardağı |
Tam Tahıl (WildSide+ Hazne) | 3 su bardağı | 3 su bardağı | 3 su bardağı |
Döngü Hızı | 5 ya da Orta | 9 ya da Yüksek | 7 ya da Orta ila Orta-Yüksek |
Öğütme Süresi | 50 saniye | 50 saniye | 50 saniye |
Çıkan Un (FourSide Hazne) | 2 ½ su bardağı | 2 ½ su bardağı | 2 su bardağı |
Çıkan Un (WildSide+ Hazne) | 3 ¾ su bardağı | 3 ¾ su bardağı | 3 su bardağı |
Tahıl Türü | Yeşil Mercimek | Kuru Soya Fasulyesi | Kuru Fasulye |
Tam Tahıl (FourSide Hazne) | 2 su bardağı | 2 su bardağı | 2 su bardağı |
Tam Tahıl (WildSide+ Hazne) | 3 su bardağı | 3 su bardağı | 3 su bardağı |
Döngü Hızı | 7 ya da Ortadan Orta-Yükseğe | 7 ya da Ortadan Orta-Yükseğe | 7 ya da Orta ila Orta-Yüksek |
Öğütme Süresi | 50 saniye | 50 saniye | 50 saniye |
Çıkan Un (FourSide Hazne) | 2 ¼ su bardağı | 2 ½ su bardağı | 2 ¼ su bardağı |
Çıkan Un (WildSide+ Hazne) | 3 3/8 su bardağı | 3 ¾ su bardağı | 3 3/8 su bardağı |
Tahıl Türü | Keten Tohumu | Kabuksuz Darı | Kırma Yulaf |
Tam Tahıl (FourSide Hazne) | 1 su bardağı | 2 su bardağı | 2 su bardağı |
Tam Tahıl (WildSide+ Hazne) | 1,5 su bardağı | 3 su bardağı | 3 su bardağı |
Döngü Hızı | 5 ya da Orta | 7 ya da Ortadan Orta-Yükseğe | 9 ya da Yüksek |
Öğütme Süresi | 15-20 saniye | 50 saniye | 50 saniye |
Çıkan Un (FourSide Hazne) | 1 ½ su bardağı | 2 ½ su bardağı | 3 su bardağı |
Çıkan Un (WildSide+ Hazne) | 2 1/8 su bardağı | 3 ¾ su bardağı | 4 ½ su bardağı |
Tahıl Türü | Patlamış Mısır | Kinoa | Çiğ Badem |
Tam Tahıl (FourSide Hazne) | 2 su bardağı | 2 su bardağı | 1 su bardağı |
Tam Tahıl (WildSide+ Hazne) | 3 su bardağı | 3 su bardağı | 1,5 su bardağı |
Döngü Hızı | 7 ya da Ortadan Orta-Yükseğe | 9 ya da Yüksek | 9 ya da Yüksek |
Öğütme Süresi | 50 saniye | 50 saniye | 5-10 saniye |
Çıkan Un (FourSide Hazne) | 2 ½ su bardağı (ince polenta gibi) | 2 ½ su bardağı | 1 ¼ su bardağı (yarı-kaba taneli) |
Çıkan Un (WildSide+ Hazne) | 3 ¾ su bardağı (ince polenta gibi) | 3 ¾ su bardağı | 1 ¾ su bardağı (yarı kaba taneli) |
Tahıl Türü | Yulaf Ezmesi | Çavdar | Kavuzlu Buğday |
Tam Tahıl (FourSide Hazne) | 2 su bardağı | 2 su bardağı | 1 su bardağı |
Tam Tahıl (WildSide+ Hazne) | 3 su bardağı | 3 su bardağı | 1,5 su bardağı |
Döngü Hızı | 7 ya da Ortadan Orta-Yükseğe | 9 ya da Yüksek | 9 ya da Yüksek |
Öğütme Süresi | 30 saniye | 50 saniye | 5-10 saniye |
Çıkan Un (FourSide Hazne) | 1 ¾ su bardağı | 2 ½ su bardağı | 2 2/3 su bardağı |
Çıkan Un (WildSide+ Hazne) | 2 5/8 su bardağı | 3 ¾ su bardağı | 4 su bardağı |
Tahıl Türü | Tapyoka |
Tam Tahıl (FourSide Hazne) | 2 su bardağı |
Tam Tahıl (WildSide+ Hazne) | 3 su bardağı |
Döngü Hızı | 9 ya da Yüksek |
Öğütme Süresi | 50 saniye |
Çıkan Un (FourSide Hazne) | 2 su bardağı (yarı-ince un) |
Çıkan Un (WildSide+ Hazne) | 3 su bardağı (yarı-ince un) |
Tahıl Kırma
Tahıl Türü | Karabuğday | Uzun Taneli Beyaz Pirinç | Uzun Taneli Kahverengi Pirinç |
Tam Tahıl (FourSide Hazne) | 2 su bardağı | 2 su bardağı | 2 su bardağı |
Tam Tahıl (WildSide+ Hazne) | 3 su bardağı | 3 su bardağı | 3 su bardağı |
Döngü Hızı | 2 ya da Düşük | 4 ya da Orta | 4 ya da Orta |
Öğütme Süresi | 4-5 saniye | 6-7 saniye | 6-7 saniye |
Tahıl Türü | Kırma Yulaf | Buğday | Arpa |
Tam Tahıl (FourSide Hazne) | 2 su bardağı | 2 su bardağı | 2 su bardağı |
Tam Tahıl (WildSide+ Hazne) | 3 su bardağı | 3 su bardağı | 3 su bardağı |
Döngü Hızı | 4 ya da Orta | 4 ya da Orta | 4 ya da Orta |
Öğütme Süresi | 6-8 saniye | 8-10 saniye | 10-12 saniye |
Yorum Yap